Beroepenhuis Gent - klasbezoek

Activiteit
Praktijkvoorbeeld
BaO SO BuBaO BuSO
3e gr 1e gr 3e gr 1e gr
Voor wie
Leerkracht
Leerling
Loopbaancompetentie
Loopbaancompetentie: algemeen
Extra informatie
Betalend
Schoolgebonden

https://www.beroepenhuis.be/klasbezoek/ 

Jongeren van 11 tot 14 jaar ontdekken in Het Beroepenhuis hun talenten en interesses. Door toffe interacties en serious games verkennen ze meer dan 40 beroepen uit zowel ‘harde’ als ‘zachte’ sectoren.

Technische en praktische beroepen

In de interactieve doe-tentoonstelling staan de technische en praktisch uitvoerende beroepen in de kijker. Het klasbezoek wordt omkaderd met een kringgesprek, onze Talentenkaartmethodiek en een Talentenatelier waarin de leerlingen zelf aan de slag gaan.

Educatieve begeleiders

De educatieve medewerkers van Het Beroepenhuis zorgen voor een bezoek op maat van jouw klasgroep (derde graad basisonderwijs, eerste graad secundair, OKAN, BuSO, BuBao, alle finaliteiten).

Klasbezoek

  • Je kunt de tentoonstelling bezoeken met een klasgroep van minimum 8 en maximum 60 leerlingen. Grote groepen worden verdeeld in groepjes van maximum 15 leerlingen.
  • Prijs: 7,5 euro per leerling. Begeleiders en ouders gratis.
  • Online reserveren: Klasbezoek - Het Beroepenhuis
  • Lesmateriaal: Lesmaterialen - Het Beroepenhuis


Getuigenis

“Wat mij zowel bij het bezoek van vorig schooljaar als ook weer vandaag opvalt, is de hele mooie manier waarop jullie met kinderen over talenten praten. Jullie zijn er heel goed in om bij een geslaagde activiteit van een kind helder te benoemen op welke talenten dat kan wijzen.”